Nieuws

We houden u graag op de hoogte

Proefschrift Joop Langhout - voorkantAuteur Joop Langhout promoveert

Oud-Gorcumer Joop Langhout, die voor het komende boek van Stichting Geschiedschrijving Gorinchem het gedeelte over de Reformatie in deze stad voor zijn rekening neemt, is op 30 juni 2017 op dit onderwerp gepromoveerd aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken in Nederland, gevestigd in Kampen.

-> Lees meer

 

Nieuw: de tijdlijn van Gorinchem

Wat gaat er allemaal in het boek over de geschiedenis van Gorinchem komen? Bekijk alvast een voorproefje, in de tijdlijn van Gorinchem, opgesteld door Bert Stamkot. 25 hoogtepunten uit de Gorcumse geschiedenis. En in het boek komt nog véél meer!

-> Naar de tijdlijn

 

Geschiedschrijving Gorinchem op Altena FM

Op 21 februari 2015 besteedde Altena FM aandacht aan ons project. Luister hier naar het radio-interview:

Expositie Het Beleg van Gorinchem

HetBeleg-kleinis de bedoeling dat de aanloop naar en het verschijnen van het boek gepaard gaan met diverse activiteiten.

In dit kader was al de tentoonstelling Het Beleg van Gorinchem te zien, van 12 juli t/m 9 november 2014 in het Gorcums Museum. Deze expositie nam de bezoeker mee terug naar de winter van 1813-1814, waarin Gorinchem werd belegerd en zwaar werd beschoten. Een ingrijpende episode in de stadsgeschiedenis van Gorinchem!

Deze expositie werd door de Stichting Geschiedschrijving Gorinchem mede mogelijk gemaakt. Lees meer op de site van het Gorcums Museum.

 

Alvast de archieven in voor duizend Gorcumse jaren

Gorcumse Courant 21 juni 2013.Gorcumse Courant 21062013 Alvast de archieven in

 

Duizend jaar Gorcum in één boek

De Stad Gorinchem 11 juni 2013.Stad Gorinchem 11062013 Geschiedenisboek