Boek over Van Rappard van auteur Klaas Tammes

Klaas Tammes - Dwarsligger van beroepOp 13 april verscheen bij uitgeverij Balans het boek ‘Dwarsligger van beroep’ over de Gorcumse oud-burgemeester L.R.J. ridder van Rappard (1906-1994) en geschreven door – ook een oud-burgemeester – Klaas Tammes. In deze biografie wordt ‘Rolly’ van Rappard gekenschetst als een dwarse, deftige populist, een autoritair bestuurder die geen blad voor de mond nam en over wie vele anekdotes zijn te vertellen. Dit blijkt ook uit het interview dat met Tammes werd gehouden in het radioprogramma OVT, dat via de website van de VPRO valt te beluisteren en waarin ook enkele opnamen van Van Rappard zijn te horen.

In het in mei te verschijnen boek ‘Tien eeuwen Gorinchem, Geschiedenis van een Hollandse stad’ behandelt Klaas Tammes de lange, na-oorlogse periode, waarin Van Rappard niet alleen langdurig burgemeester was, en daarbij vele conflicten aanging en uitvocht, maar ook diens terugkeer als gepensioneerd oud-burgemeester in de gemeenteraad. Een unicum voor Nederland, maar een kwelling voor opvolgend burgemeester Schreuder.

Het boek van Klaas Tammers over Van Rappard verscheen bij uitgeverij Balans (ISBN 9789460038310) en kost 22,50 euro en is ook als ebook verkrijgbaar bij of via elke boekhandel. Het zal ongetwijfeld naar meer smaken en daarin zal straks via Tien eeuwen Gorinchem ook door Tammes worden voldaan.